Ligier

Ligier Brommobielen

Ligier Brommobielen zijn zeer stil door de common rail motor en de hoge mate van betrouwbaarheid maken de Ligier een topproduct in het brommobiel segment.
Onze monteurs hebben veel ervaring in het onderhouden van brommobielen dus ook eigenaren van andere merken brommobielen zijn bij ons van harte welkom!

In de stad kom je met een Ligier goed met het overige verkeer mee. Op stillere wegen op het platteland is de Ligier ook een goed alternatief, zeker daar waar frequent het openbaar vervoer ontbreekt. Dit betekent ook dat alle weggebruikers de Ligier als motorvoertuig moeten behandelen. Een van rechts komende Ligier heeft dus voorrang ten opzichte van een links van hem naderend motorvoertuig.

Speciale veiligheidsmaatregelen

Voor deelname aan het verkeer gelden ook hier alle regels die van toepassing zijn op auto’s. De bestuurder hoeft geen helm te dragen, maar wel een veiligheidsgordel. De chauffeur van de Ligier moet zich gedragen als bestuurder van een motorvoertuig en rijdt dus rechts van de rijbaan, maar niet op fietspaden en fietsstroken. Tevens mag een Ligier niet rijden op autowegen en autosnelwegen. Er mag maar 1 persoon naast de bestuurder plaatsnemen. Indien dit een kind is jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1,50m moet het in een goedgekeurd kinderzitje zitten.

Wat moet en niet mag

  • Er is een AM-rijbewijs vereist.
  • Op de achterkant van het voertuig moet een rond, wit bord aangebracht zijn waarin in zwarte letters het getal 45 wordt aangegeven.
  • Het voertuig moet verzekerd zijn.
  • Vanaf 16 jaar mag je rijden met een Ligier.